Design SuiteEen lagenkoppeling omzetten naar een zichtvenster

In de Vectorworks-uitbreidingsmodules zijn lagenkoppelingen vervangen door ontwerplaagzichtvensters. Omdat gebruikers van Vectorworks Standaard geen ontwerplaagzichtvensters kunnen creëren en gebruikers van de Vectorworks-uitbreidingsmodules geen lagenkoppelingen, kan het soms nodig zijn om een lagenkoppeling om te zetten naar een zichtvenster of omgekeerd, om een ontwerplaagzichtvenster om te zetten naar een lagenkoppeling.

Voor je een lagenkoppeling naar een ontwerplaagzichtvenster kunt omzetten, dien je eerst de lagenkoppeling te ontgrendelen. Klik daarna met rechts op de lagenkoppeling en selecteer Zet om naar zichtvenster in het contextmenu.

Om een ontwerplaagzichtvenster om te zetten naar een lagenkoppeling selecteer je het zichtvenster en ga je in het menu naar Bewerk > Ontbinden. In het Infopalet zie je dat het object nu een groep is. Selecteer in het menu Bewerk > Degroepeer om van het object een lagenkoppeling te maken.